recenzje kosmetyków

OLEJ CBD – pochodzenie i zastosowanie

Ostatnimi czasy naturalne kosmetyki są bardzo popularne. Ostatnimi czasy olejek CBD znakomicie się sprawdza w roli kosmetyku do pielęgnacji twarzy i nie tylko.

 

 

Właściwości konopi znane są już od starożytności. Kannabidiol czyli CBD to jeden z ponad 80 związków z grupy cząsteczek zwanych kannabinoidami. CBD jest legalna i najważniejszą substancją aktywną medycznej marihuany oraz konopi, o bardzo szerokim obszarze działania. Spośród kilkuset substancji wykrytych w konopiach olejek CBD posiada najsilniejsze właściwości zdrowotne.

 

 

 

 

ZASTOSOWANIE

 

Olej CBD ma zastosowanie nie tylko w kosmetyce, ale i w leczeniu.

 

Zastosowanie w kosmetyce:

  • ułatwia gojenie ran,
  • przeciwdziała atopowemu zapaleniu skóry,
  • działa przeciwzapalnie,
  • regeneruje włosy, skórę, paznokcie

 

Zastosowanie w leczeniu:

 

  • utrzymuje gospodarkę hormonalną,
  • łagodzi stany zapalne,
  • wspiera funkcjonowanie mózgu,
  • wspomaga pracę narządów wewnętrznych.

 

Podsumowując olejek CBD to składnik, który znany od starożytności w ostatnim czasie zyskał na popularności.

 

Pozdrawiam Annapoint 🙂

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *