CODZIENNIE FIT,  FIT PRZEPISY

FIT PRZEPIS – DOMOWA TORTILLA BEZ GLUTENU I JAJEK

Zdrowy i pyszny przepis na obiad domową tortilla bez glutenu i jajek. Jeśli ograniczasz gluten to przepis idealny dla Ciebie. Dodatki to już Twoja inwencja.

 

 

 

Po przeczytaniu wstępu pewnie drapiesz się po głowie myśląc jak to? Tortilla bz glutenu i jajek? A jednak. Zobacz przepis, a jeśli ci się spodoba ściągnij i zrób w domu.

 

 

Tortilla domowej roboty – bez jajek, bez glutenu, szybka w przygotowaniu

Banalnie prosty przepis na zdrowego fast fooda, którym zaspokoimy nasze zachcianki na restauracyjne „zapychacze” pełne tłuszczu i pustych kalorii

 

Poniżej znajdziesz PDF z przepisem.

 

 

<< BEZGLUTENOWA TORTILLA >>

 

 

 

 

SKŁADNIKI:

 


– mąka gryczana 80g
– mąka ryżowa 40g
– oliwa z oliwek 15g
– szczypta proszku do pieczenia
– sól
– ciepła woda

 

 

PRZYGOTOWANIE:

 

1. W misce mieszamy mąkę, sól i proszek do pieczenia. Dodajemy oliwę i wyrabiamy ciasto dłonią stopniowo dodając wodę. Ciasto nie powinno przyklejać się do dłoni. Całość odstawiamy na 20 minut.
2. Ciasto dzielimy na trzy równej wielkości kulki. Wałkujemy na cienkie placki i smażymy z każdej strony do uzyskania charakterystycznych pęcherzyków.

 


 

 

DODATKI:

 

– pierś z kurczaka 120g
– cebula czerwona 30g
– papryka 50g
– kukurydza 30g
– sałata wg uznania

 

Pamiętajcie, że tortille możemy wypełniać według własnych upodobań

 

Wartości odżywcze jednego placka

 

226kcal? 14B, 6T, 29WW

4 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *