FIT PRZEPIS- BROWNIE JAGLANE Z POLEWĄ CZEKOLADOWĄ

Masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz kolejny dzień faszerować się czekoladą. Sprawdź przepis na jaglane brownie z polewą czekoladową. Proste i pyszne.

 

Nie wiem jak Wy, ale ja czasem mam ochotę zjeść coś słodkiego, ale zarazem zdrowego. Przepis na jaglane brownie z polewą czekoladową z gorzkiej czekolady to idealna propozycja na słodką przyjemność bez wyrzutów sumienia.

 

Wartości odżywcze jednej porcji:

296kcal 11B,10T,46WW

 

 


 

 

SPÓD:

 


– daktyle suszone 150g
– płatki jaglane 100g
– kakao gorzkie 20g
– olej kokosowy 20g

 

MASA:

 

– kasza jaglana 200g
– woda 400g
– odżywka białkowa (smak masło orzechowe) 50g
– erytrytol/ksylitol (wg uznania)

 

POLEWA:

 

– gorzka czekolada 60g
– olej kokosowy 20g
– kakao gorzkie 20g

 


 

PRZYGOTOWANIE:

 

 

1. Płatki i kakao blendujemy do uzyskania proszku. Dodajemy namoczone daktyle i olej kokosowy. Blendujemy do uzyskania gliniastej konsystencji. Gotową masą wykładamy dno formy wyłożonej papierem do pieczenia.

 

2. Kaszę gotujemy w proporcji 1:2 z wodą do czasu kiedy kasza wchłonie wodę. Do przestudzonej kaszy dodajemy odżywkę białkową,słodzik i blendujemy do uzyskania kremowej konsystencji. Całość wykładamy na wcześniej przygotowany spód. Chłodzimy w lodówce 1h.

 

3. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę i olej kokosowy. Dodajemy kakao i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Całość wlewamy na wcześniej przygotowane ciasto. Całość przechowujemy w lodówce.

 

Całość dzielimy na 8 kawałków 😃

 

Dajcie znać, czy taka propozycja zdrowej i słodkiej przekąski przypadła Wam do gustu.

 

 

Pozdrawiam Annapoint:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *